top of page
Peek down_edited.png

KOHTI KESTÄVÄÄ ILMAILUN TULEVAISUUTTA

Innovatiiviset ilmailupalvelut (Innovative Aerial Services) ovat vallankumouksellisia teknologisia ja operatiivisia ratkaisuja kaukokartoitukseen, mittaamiseen ja logistiikkaan. Ne muuttavat käsitystämme ilmailusta, hyödyttävät yhteiskuntaa ja vastaavat kestävän kehityksen vaatimuksiin.

Dronelogistiikan opas kiinteistöille

Opas on tarkoitettu kiinteistön omistajille, arkkitehdeille ja suunnittelijoille. Oppaassa kerrotaan kiinteistöjen näkökulmasta olennaiset seikat, jotka tulisi ottaa huomioon arvioitaessa, miten kiinteistö soveltuu last-mile-dronelogistiikan palvelupisteeksi.

Opas kaupunki-ilmailun integrointiin

Opas on tarkoitettu kaupunkien ja alueiden päättäjille sekä kaupunki-ilmailualan (UAM) toimijoille. Oppaassa yhdistyvät kaupunki-ilmailun neljä keskeisintä näkökulmaa: kaupunkisuunnittelu ja liikkuvuus, lentoturvallisuus, yleinen hyväksyntä sekä kaupunki-ilmailun integrointiin liittyvä prosessinhallinta.

Dronejen hiilijalanjäljen elinkaariarvio (LCA)

Dokumentti AiRMOUR-projektissa kehitetystä mallista, jossa arvioidaan hiilijalanjälki kahdella eri dronetyypillä: pieni kuljetusdrone (17 kg) sekä keskikokoinen, kaksipaikkainen eVTOL-drone (650 kg). Ota yhteyttä, jos haluat hyödyntää laskentamallia omilla parametreilläsi.

Kiinnostuitko?

Keskustellaan hetki, siitä se lähtee. Kuulet, millaisia mahdollisuuksia miehittämättömällä ilmailulla voi olla toiminnallesi.

Droneoperaattorit ja valmistajat

Tarjoamme droneteollisuuden toimijoille – suunnittelu-, valmistus- ja operaattoriorganisaatioille –monipuolisia asiantuntijapalveluita: strategista, regulatiivista, operatiivista ja teknistä konsultaatiota, koulutuksia, ja käytännön tukea. Olemme apunasi innovatiivisten ilmailupalveluiden toteuttamisessa tehokkaasti ja turvallisesti.  

Kaupungit ja kunnat

Autamme kuntia varautumaan kaupunki-ilmailun muutokseen. Laadimme kanssasi innovatiivisten ilmailupalveluiden strategian sekä alailmatilan suunnitelman, jossa otetaan huomioon paikalliset tarpeet ja olosuhteet. Tuemme toimintaasi ja sopeutamme suunnitelmat osaksi kestävän kehityksen strategiaasi. Asiantuntijamme ovat palveluksessasi.

Alailmatila- ja U-space-konsultointi

Opastamme kuntia ja kaupunkeja U-space-ilmatilojen suunnittelussa ja tarvittavan tiedon kartuttamisessa organisaatiossa. Tarjoamme ANSP:lle ja CAA:lle syvällistä asiantuntemusta U-space-määräyksistä ja -integraatiosta. Tavoitteena on droneliikenteen mahdollistaminen ottamalla huomioon saman ilmatilan käyttäjät ja maan pinnalla olevat toiminnot.

Julkisen rahoituksen hankkeet

Olemme osallistuneet useisiin eurooppalaisiin, pohjoismaisiin ja kansallisiin julkisesti rahoitettuihin innovatiivisten ilmailupalveluiden hankkeisiin, kuten GOF USPACE, GOF2.0, 5G!drones, AiRMOUR sekä Nordic Drone Initiative. Etsimme jatkuvasti mielenkiintoisia uusia hankkeita. Tarvittaessa voimme toimia myös konsortiokoordinaattorina.

Palvelut ja ratkaisut

bottom of page